Meten met MeetWijzer

WerkWijzer Advies heeft veel ervaring met het succesvol verkrijgen van objectieve en betrouwbare informatie via MeetWijzer. MeetWijzer is een tijdstudiesysteem ter ondersteuning van bedrijfskundig onderzoek en biedt:          

  • Inzicht in de aard en omvang van de tijdbesteding van mensen en machines,
  • Inzicht in mogelijkheden tot verbetering van werkmethoden en -omstandigheden,
  • Hulp bij de verhoging van productiviteit en de vermindering van verspillingen in de organisatie,
  • Hulp bij opzetten en actualiseren van normtijden voor kostencalculaties en capaciteitsplanningen.

Het tijdstudiesysteem bestaat uit een handheld/PDA met een speciaal ontwikkeld programma voor het verzamelen van uw gegevens. Daarnaast bevat het systeem programmatuur voor de desktop ten behoeve van het inrichten van uw onderzoeken en het uitwerken van uw resultaten.     

MeetWijzer bestaat uit een tweetal tijdstudiemodules:

Multi Moment Opnamen (MMO):

Voor het uitvoeren van steekproefsgewijze onderzoeken. Deze module stelt u in staat een nauwkeurige analyse van de werktijd uit te voeren.

Stopwatchmethode (CTS):

Voor het uitvoeren van tijd- en methodestudies van (a-)cyclisch werk volgens de stopwatchmethode, ook wel continue tijdstudie genoemd. Deze module geeft u gedetailleerd inzicht in de bewerkingstijd.

Met deze modules kunt u zelf de werktijd en bewerkingstijd van uw medewerkers en/of machines registreren. U kunt alle gewenste analyses uitvoeren door de onderzoeksgegevens te exporteren naar MS Excel. Dit tijdstudiesysteem bevat standaard de unieke module om MS Excel-bestanden te importeren van eerder uitgevoerde tijdstudies. Zo bent u in staat om alle onderzoeksgegevens centraal en veilig op te slaan in MeetWijzer.

MeetWijzer is bijzonder flexibel in de gebruiksmogelijkheden. Dit betekent dat MeetWijzer u bij al uw onderzoeksvragen behulpzaam kan zijn. Theorie en praktijk opleidingen voor optimaal gebruik van MeetWijzer worden vanzelfsprekend door adviseurs van WerkWijzer Advies aangeboden. Naast deze introductie opleiding biedt WerkWijzer Advies ook uitgebreide tijdstudies en normtijden opleidingen en praktijkbegeleiding aan.

Voor de uitvoering van tijdstudies met behulp van video opnamen kunnen wij u ook van dienst zijn. WerkWijzer Advies beschikt over moderne apparatuur ter ondersteuning van tijd- en methodestudies met behulp van video opnamen. Voor meer informatie over de mogelijkheden en het gebruik van MeetWijzer kunt u contact opnemen via info@werkwijzeradvies.nl  of bel  088 - 099 89 99

 

Meetwijzer: Multimoment Opname Meetwijzer: Stopwatch Methode

 Meetwijzer.nl

Al in het bezit van een login account? Klik hier!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.